Speechbattles

Speechschrijfwedstrijden om je hoofd en je pen aan te slijpen. Meedoen – en winnen – doe je onder je eigen naam. Want ook een speechschrijver wil  soms uit de schaduw treden van zijn spreker(s). 

Prinsjesrede 2021

De genomineerden zijn bekend! 

 

Het zijn Nora GrapperhausEmma Anbeek v.d. Meijden en Albertine Stolk. Op 17 september maakt de jury bekend wie van hen de winnaar is. De juryleden Fred TeevenJaap de JongMartijn WackersPauline Genee en Dick Boersema moesten dit jaar een selectie maken uit veel goede speeches. Een recordaantal van 33 deelnemers had een speech ingestuurd. 

 

Nora Grapperhaus is speechschrijver bij ING, Emma Anbeek schrijft speeches op het ministerie van Defensie en Albertine Stolk is woordvoerder van een gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland.

 

Op 17 september worden hun speeches voorgelezen door acteur van Het Nationale Theater. Ook de rest van het programma is zeker de moeite waard:

  • Demissionair minister Hugo de Jonge en zijn speechschrijver Lieke Hagebeuk geven een kijkje in de keuken van de coronaspeeches.
  • Hoogleraar parlementaire cultuur Henk te Velde en speechschrijversopleider Renée Broekmeulen duiden de trend van steeds persoonlijkere maidenspeeches in de Tweede Kamer.

Kom kijken!

Meld je wel eerst even aan via de website van PrinsjesRede.

 

 

 

Speech Battle