Speechbattles

Speechschrijfwedstrijden om je hoofd en je pen aan te slijpen. Meedoen – en winnen – doe je onder je eigen naam. Want ook een speechschrijver wil  soms uit de schaduw treden van zijn spreker(s). 

Doe mee aan de tiende Speechbattle!

De Speechbattle is de jaarlijkse wedstrijd speechschrijven georganiseerd door deBuren. Een deskundige jury selecteert drie finalisten uit de inzendingen van 2022. De finalisten krijgen de kans om hun speech te perfectioneren na een masterclass (zaterdag 23 maart) van gerenommeerd speechschrijver en juryvoorzitter Renée Broekmeulen. De finale van Speech Battle vindt plaats op donderdag 19 mei bij deBuren in hartje Brussel. Zoals altijd kiest het publiek de uiteindelijke winnaa 

Grenzen aan de groei

 

In maart 2022 is het exact vijftig jaar geleden dat de Club van Rome het rapport Grenzen aan de groei publiceerde. Daarin waarschuwde een team van wetenschappers voor catastrofale milieuvervuiling, uitputting van grondstoffen en hongersnood bij gelijkblijvende bevolkingsgroei – tenzij we onze manier van leven drastisch zouden aanpassen. Hoewel het rapport insloeg als een bom kunnen we nu constateren dat de mensheid deze waarschuwing grotendeels in de wind heeft geslagen. Is de wereld over 25 jaar wél veranderd? Die vraag staat centraal in de opdracht voor de nieuwe Speech Battle!

  

De opdracht

Het is 19 mei 2047, Greta Thunberg (44 jaar) geeft in Brussel een toespraak tijdens een grote internationale jongerenconferentie. 75 jaar geleden kwam het alarmerende rapport Grenzen aan de Groei uit. Hoe staan we er nu voor? Schrijf de speech.

 

Meer informatie over de spelregels en andere praktische zaken kun je vinden op de website van DeBuren: https://deburen.eu/magazine/3389/oproep-speech-battle-x-het-is-2047-schrijf-een-speech-voor-greta-thunberg

 

 

 

Speech Battle