Speechbattles

Speechschrijfwedstrijden om je hoofd en je pen aan te slijpen. Meedoen – en winnen – doe je onder je eigen naam. Want ook een speechschrijver wil  soms uit de schaduw treden van zijn spreker(s). 

Doe mee aan de Prinsjesrede!

De Prinsjesrede is de jaarlijkse wedstrijd speechschrijven georganiseerd door het Prinsjesfestival. De opdracht is ook dit jaar weert actueel en uitdagend:

“Het is 24 augustus 2022, de 31ste Oekraïense Onafhankelijkheidsdag. Op deze beladen dag komen tientallen Oekraïners bij elkaar op het dorpsplein van het (fictieve) Nederlandse dorp Veendrecht. Zij zijn het afgelopen jaar liefdevol opgevangen door de plaatselijke gemeenschap. De burgemeester spreekt hen en andere inwoners van Veendrecht toe. Wat leert deze tijd ons over de waarde van vrijheid? Schrijf de speech voor de burgemeester.”

Inleveren kan tot 21 augustus.

Een deskundige jury selecteert drie finalisten; deze speeches worden tijdens de finale op 16 september voorgedragen door leden van Het nationaal Toneel. De jury kiest de winnaar. De hoofdprijs is een publicatie van de speech in De Groene Amsterdammer, 1000 euro en – natuurlijk en vooral – de eer.  

Meer informatie over de spelregels en andere praktische zaken kun je vinden via: https://www.prinsjesfestival.nl/activiteit/prinsjesrede-5/ 

 

 

 

Speech Battle