Speechbattles

Speechschrijfwedstrijden om je hoofd en je pen aan te slijpen. Meedoen – en winnen – doe je onder je eigen naam. Want ook een speechschrijver wil  soms uit de schaduw treden van zijn spreker(s). 

Speechbattle Internationale Vrouwendag: schrijf een speech voor Kamala Harris

Op 7 maart organiseert  De Buren, het Vlaams-Nederlands Huis voor Cultuur en Debat, en speechbattle in het kader van Internationale vrouwendag. Deze keer samen met het Amsterdamse Cultuurcentrum De Balie. De Speechschrijversvakschool is nauw bij de organisatie betrokken.

De opdracht is: 

Het is 8 maart 2022. Joe Biden is wegens gezondheidsproblemen afgetreden en Kamala Harris is beëdigd als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Tijdens haar eerste bezoek aan Europa houdt ze in de Amsterdamse ArenA een toepraak tijdens een speciale bijeenkomst van de jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. De aanwezige jongeren zijn afkomstig uit de hele wereld en tussen de 18 en 25 jaar. Het thema van haar speech is: ‘Is het nog nodig om op 8 maart Internationale Vrouwendag te vieren?’

Schrijf haar speech. 

De tekst moet in het Nederlands geschreven zijn en is maximaal 1000 woorden lang.

Een vakkundige jury selecteert de drie beste inzendingen. Deze worden op zondag 7 maart door een bekende actrice (naam maken we zo snel mogelijk bekend) voorgedragen in De Balie. Het publiek kiest de winnaar.

Stuur je tekst uiterlijk vrijdag 15 februari 2021 naar xander@deburen.eu als Wordbestand.

Voor meer informatie over jury, spelregels, prijzen en bijeenkomst, ga naar: https://deburen.eu/magazine/3100/oproep-speech-battle-schrijf-een-speech-voor-kamala-harris

 

Speech Battle