Over ons

De Speechschrijversvakschool biedt trainingen, masterclasses, intervisiebijeenkomsten  en individuele coaching.  Voor beginnende en ervaren speechschrijvers.

Over de Speechschrijversvakschool

Schrijven is een vak en speeches schrijven (voor een ander) is een vak apart. Want een speech is niet alleen een heldere tekst, maar een tekst die past bij de spreker, past bij het publiek, met een duidelijke boodschap, een hoorbare structuur, in heldere (spreek)taal. Een tekst die het grote klein maakt, het abstracte concreet. Een tekst die enthousiasmeert, boeit en overtuigt, en aantrekkelijk is om naar te luisteren.

Speeches schrijven is een vaardigheid en een kunst. Een bijzonder beroep, een echt vak. Een vak dat je leert door het te doen en door open te staan voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe inzichten. Over taal en leiderschap, over stijl en structuur, over presentatie en argumentatie. Hoog tijd dus voor een vakschool voor speechschrijvers. Met een vaktraining voor beginners, masterclasses voor meer ervaren speechschrijvers en intervisiebijeenkomsten met vakgenoten en individuele coaching. Met als docenten, trainers en begeleiders ervaren speechschrijvers, maar ook mensen buiten onze eigen beroepsgroep. 

Ook bieden we colleges, workshops en webinars met bijzondere experts uit binnen- en buitenland. En natuurlijk speechbattles, in samenwerking met DeBuren.

Want leren, blijven leren, doe je niet alleen door te denken en te doen maar door te kijken en te luisteren, te vergelijken en te oefenen. 

Dat is wat de Speechschrijversvakschool biedt.

De speechschrijversvakschool is een initiatief van speechschrijver, trainer en coach Renée Broekmeulen. Meer informatie: zie www.reneebroekmeulen.nl