Intervisie

Met vakgenoten van gedachten wisselen over je werk, over een speech, over theorie en praktijk.  

Intervisie bijeenkomsten

Georganiseerde Intervisiebijeenkomstenen tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in het speechschrijvers vakgebied. 

Wat is een intervisie?

Speeches schrijven is vaak een eenzaam beroep. Niet iedereen werkt in een team met collega’s. Daarom is het fijn om zo nu en dan met vakgenoten te praten over wat er goed gaat en vooral over wat er beter kan. Over hoe je omgaat met je omgeving, van beleidsmedewerker tot spreker. Over stijl en structuur, over presentatie en argumentatie. Over alles wat tegenzit en meezit, wat leuk is en soms moeilijk. Daarom organiseert de Speechschrijversvakschool intervisies: we brengen kleine groepjes speechschrijvers bij elkaar, bij voorkeur rond een onderwerp of een thema, want dat brengt het gesprek op gang. Soms met een inhoudelijke expert, maar dat is niet altijd nodig. Na één of twee sessies met begeleiding is het de bedoeling dat de groepjes zélf verder gaan. In een app-groepje, aan iemands keukentafel, in de kroeg… Ze leer je je collega’s beter kennen en kun je elkaar steunen. Wil je aan een intervisie meedoen of wil je een bepaald onderwerp of thema met collega’s bespreken?  Neem contact op met de Speechschrijversvakschool via: info@speechschrijversvakschool.nl

intervisie

Speciaal aanbod voor de Haagse speechschrijvers:

Welke taal, welke beelden passen bij mijn nieuwe minister of staatssecretaris?

Het is altijd weer wennen: een nieuw kabinet, nieuwe ministers en staatssecretarissen die je zo snel mogelijk moet leren kennen: wie zijn ze? Wat willen ze? Hoe praten ze? Je leest alles wat los en vast zit, je hebt – hopelijk als snel – een kennismakingsgesprek, maar dan is er nog steeds veel te ontdekken. Bijvoorbeeld over de bestuursstijl van je nieuwe spreker(s). Voor  haar proefschrift ‘The politics of Style’ ontwikkelde politiek filosoof en retoricadeskundige Carola Schoor het archetypemodel: zes bestuursstijlen, zes politieke identiteiten. Iedere stijl heeft zijn eigen kracht, maar ook zijn eigen valkuilen. En zeker ook: zijn eigen taal.  Taal die overtuigt omdat ze bij de spreker past.  Tijdens deze intervisie leer je hoe dat model werkt en samen met Carola Schoor vind je uit welke bestuursstijl jouw nieuwe bewindspersoon heeft. Een handig hulpmiddel om speeches te schrijven die bij je spreker passen.  We houden het groepje klein: maximaal zes deelnemers. Schrijf je dus snel in! 

Kosten: 275 euro (ex btw) voor een bijeenkomst van ruim 3 uur

Data en tijden: je kunt je inschrijven tot 30 april. Daarna bepalen we in overleg met alle deelnemers de datum en tijd.

 

 

 

Aanmelden intervisiebijeenkomsten

Vul hieronder het formulier in en meld je aan voor de Intervisiebijeenkomsten. 

Renee_zwart-wit

De Speechschrijversvakschool

Oprichter en eigenaar: Renée Broekmeulen.

Adres

Laan van Meerdervoort 448
2563 BG Den Haag

Telefoonnummer