Intervisie

Met vakgenoten van gedachten wisselen over je werk, over een speech, over theorie en praktijk.  

Intervisie bijeenkomsten

Georganiseerde Intervisiebijeenkomstenen tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in het speechschrijvers vakgebied. 

Wat is een intervisie?

Speeches schrijven is vaak een eenzaam beroep. Niet iedereen werkt in een team met collega’s. Daarom is het fijn om zo nu en dan met vakgenoten te praten over wat er goed gaat en vooral over wat er beter kan. Over hoe je omgaat met je omgeving, van beleidsmedewerker tot spreker. Over stijl en structuur, over presentatie en argumentatie. Over alles wat tegenzit en meezit, wat leuk is en soms moeilijk. Daarom organiseert de Speechschrijversvakschool intervisies: we brengen kleine groepjes speechschrijvers bij elkaar, bij voorkeur rond een onderwerp of een thema, want dat brengt het gesprek op gang. Soms met een inhoudelijke expert, maar dat is niet altijd nodig. Na één of twee sessies met begeleiding is het de bedoeling dat de groepjes zélf verder gaan. In een app-groepje, aan iemands keukentafel, in de kroeg… Ze leer je je collega’s beter kennen en kun je elkaar steunen. Wil je aan een intervisie meedoen of wil je een bepaald onderwerp of thema met collega’s bespreken?  Neem contact op met de Speechschrijversvakschool via: info@speechschrijversvakschool.nl

intervisie

Intervisie: speechschrijvers en de begroting, de uitdagingen en valkuilen

 

Steeds meer Haagse speechschrijvers hebben of krijgen een rol bij de begrotingsbehandelingen in de Tweede  Kamer.  Om een interessante kapstok te schrijven, om de antwoorden op Kamervragen te redigeren, maar soms dat alles en nog veel meer. Dat is een bijzonder complexe klus die flink wat uitdagingen – en mogelijke valkuilen –  oplevert.  Want het gaat niet alleen om schrijven en ordenen, maar ook om samenwerken. Met je bewindspersonen én met alle betrokken ambtenaren, vaak onder enorme tijdsdruk. Tijdens deze intervisie onder begeleiding van ervaringsdeskundige Ron Meerhof praten we over hoe het moet en hoe het kan.

 

 

Kosten: 100 euro (vrij van btw) voor een bijeenkomst van ruim 3 uur

Datum: 18 oktober 2022

Aanmelden intervisiebijeenkomsten

Vul hieronder het formulier in en meld je aan voor de Intervisiebijeenkomsten. 

Intervisie

Renee_zwart-wit

De Speechschrijversvakschool

Oprichter en eigenaar: Renée Broekmeulen.

Adres

Laan van Meerdervoort 448
2563 BG Den Haag

Telefoonnummer