Intervisie

Met vakgenoten van gedachten wisselen over je werk, over een speech, over theorie en praktijk.  

Intervisie bijeenkomsten

Georganiseerde Intervisiebijeenkomstenen tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in het speechschrijvers vakgebied. 

Doelgroep

Speeches schrijven is vaak een eenzaam beroep. Niet iedereen werkt in een team met collega’s. Daarom is het fijn om zo nu en dan met vakgenoten te praten over wat er goed gaat en vooral over wat er beter kan. Over hoe je omgaat met je omgeving, van beleidsmedewerker tot spreker. Over stijl en structuur, over presentatie en argumentatie. Over alles wat tegenzit en meezit, wat leuk is en soms moeilijk.

intervisie

Intervisiebijeenkomsten: de speechschrijver als adviseur

 

Samen op de bank met je spreker om uitgebreid een speech door te nemen, zoals de iconische foto van Obama en speechschrijver Favreau? Zo gaat het meestal niet. Als er al tijd wordt vrijgemaakt voor een gesprek over speeches, zitten er vaak anderen bij: politiek assistenten, woordvoerders, beleidsadviseurs. En als ze niet bij het gesprek zitten, zitten ze in het traject ervoor en erna. Hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je dat een speech een speech blijft en niet door de druk van ‘de lijn’ verandert in een overgenuanceerde nota? Hoe betrek je iedereen bij het proces zonder je greep op de tekst te verliezen? Maar ook: hoe ga je om met je spreker? Is het jouw rol om hem of haar te behoeden voor missers? En zo ja: hoe pak je dat aan? Dat zijn onderwerpen waar we over gaan praten in deze intervisiegroep: een ‘praatgroep’ met vakgenoten, onder begeleiding van Remco Dolstra. Hij was – onder andere – directeur Communicatie van het ministerie van Financiën en van Buitenlandse Zaken en heeft in de jaren veel ervaring opgedaan als adviseur van bewindslieden en het in balans brengen van communicatie en beleid.   Wil je meedoen? Schrijf je in!

Kosten: 150 euro (ex btw) voor twee bijeenkomsten van 2,5 uur, inclusief vergaderruimte en catering.

Data en tijden: je kunt je inschrijven tot 15 november. Daarna bepalen we in overleg met alle deelnemers de data en tijden.

 

Aanmelden intervisiebijeenkomsten

Vul hieronder het formulier in en meld je aan voor de Intervisiebijeenkomsten. 

Renee_zwart-wit

De Speechschrijversvakschool

Oprichter en eigenaar: Renée Broekmeulen.

Adres

Laan van Meerdervoort 448
2563 BG Den Haag

Telefoonnummer