Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

Overzicht van het aanbod

Hieronder vindt u het aanbod van masterclasses, vaktrainingen en andere activiteiten van de Speechschrijversvakschool. De Speechschrijversvakschool is een CRKBO-geregistreerde instelling: de trainingen die niet door een externe trainer worden gegeven zijn daarom vrijgesteld van btw. 

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Speeches schrijven is een vak.... 

 

Op 27 juli stond er - onder andere in het Leidsch Dagblad - een interview met Renée Broekmeulen over het vak en de vakschool. Klik hier voor het interview.

Luister en kijk naar het verhaal van Renée Broekmeulen over speechschrijvers en authenticiteit,  tijdens de Speechbattle in De Balie (vanaf 42.50)

https://debalie.nl/debalie-tv/finale-speech-battle-2021/

Op 4 maart stond in de Volkskrant een interview met Renée Broekmeulen en Carola Schoor, geschreven door Ariejan Korteweg: over de Speechschrijversvakschool en over zes typen politici.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/hoe-rutte-aan-het-wankelen-te-brengen-duw-hem-in-de-elitaire-hoek~bf403817d/

Star rating

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Vaktraining Speeches Schrijven

25 november en 2 december, live in Den Haag

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. In deze tweedaagse vaktraining leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor een ander. Voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager.

Star rating

2 dagen, live in Den Haag
max. 6 deelnemers
€ 1500 (vrij van btw)

retorische stijlfiguren

Masterclass: 'Hoe gebruik je retorische stijlfiguren om je speech aantrekkelijk en krachtig te maken?'

Datum: 14 oktober 2021

Een speech is niet alleen informatieoverdracht maar juist - vooral - een manier om je luisteraars te inspireren en te enthousiasmeren. daarom is het belangrijk dat een speech ook leuk is om naar te luisteren. In deze interactieve Masterclass leer je van ervaren speechschrijver Renée Broekmeulen hoe je retorische stijlfiguren kunt gebruiken om je speech boeiend, overtuigend en memorabel te maken. Met (ook) je eigen speeches als lesmateriaal

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30, live in Den Haag
max. 5 deelnemers
€ 300,-  (vrij van btw)

Structuur

Masterclass: 'Hoe hou je je luisteraars bij de les?'             

Datum: 26 oktober 2021

Luisteraars zijn geen lezers: ze kunnen niet terugbladeren. Daarom is een heldere, hoorbare structuur, een goed te volgen rode draad essentieel om luisteraars bij de les te houden. In deze interactieve Masterclass leer je van ervaren speechschrijver Renée Broekmeulen hoe je dat op allerlei verschillende manieren kunt doen. In theorie en praktijk, met (ook) je eigen speeches als lesmateriaal.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30, live in Den Haag
max. 5 deelnemers
€ 300,-  (vrij van btw)

 

MC spreker en speech

Masterclass: 'Van probleemoplosser tot redder: welke speech past bij welke spreker?'

Datum: 11 november 2021

In deze masterclass laat Carola Schoor je zien welke taal het best bij jouw spreker past, zodat hij/zij natuurlijk overkomt. Sommige sprekers mag je helemaal los laten gaan met pathetische stijlfiguren. Bij anderen kun je maar beter een kleine, maar treffende anekdote gebruiken. Iedere spreker heeft namelijk een eigen politieke stijl waar niet zomaar elke taal bij past. Carola Schoor kwam de link tussen taal, inhoud en persoon op het spoor tijdens haar promotieonderzoek.

Tijdens de training legt ze uit hoe je met behulp van drie vragen de stijl van jouw spreker kunt bepalen. De kennis die het oplevert is van onschatbare waarde, want speeches die aansluiten bij het STIJL-type van je spreker, zijn authentieker, logischer en dus ook overtuigender.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30, live in Den Haag
max. 6 deelnemers
€ 300,- (ex. btw)

retorische stijlfiguren

 

Masterclass: hoe schrijf je een mooie, persoonlijke lintjesspeech?

Datum:  18 november 2021

Ieder jaar worden in Nederland tussen de 4500 en 5000 lintjes uitgereikt. Aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan. Die mensen moeten op passende wijze in het zonnetje worden gezet. Hoe je zo’n lintjesspeech zo mooi en persoonlijk mogelijk maakt leer je van Renée Broekmeulen. Deze masterclass is vooral bedoeld voor gemeentelijke speechschrijvers.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30, live in Den Haag
max. 6 deelnemers
€ 300,- (vrij van btw)