Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

MC spreker en speech

NIEUW!

Vaktraining 'Van pitch tot podium'

23 mei - 30 mei 2024 en als incompany training. 

Doelgroep: mensen die willen leren hoe ze in een pakkende pitch of een boeiende speech kunnen laten zien en horen wie ze zijn en hoe ze denken. 

Wil een goede bestuurder, manager, leider of volksvertegenwoordiger zijn? Dan is het belangrijk dat je je medewerkers, je collega's, je kiezers kunt vertellen wat je doet en waarom en hoe. Dat je mensen kunt overtuigen, boeien en inspireren. Hoe je dat doet leer je tijdens deze all-inclusive training. We gaan stap voor stap van idee naar presentatie.  Onderweg besteden we aandacht aan overtuigingstechnieken, het vertellen van verhalen en het belang van klank en ritme. Met je eigen pitch of speech ga je daarna aan de slag om die met overtuiging te brengen, op een manier die bij je past. Met aandacht voor presentatietechnieken, stemgebruik en het overwinnen van podiumangst, met als finale een optreden voor de rest van de groep op een echt podium in Theater De Regentes. Met de vaardigheden die je tijdens deze tweedaagse vaktraining leert kun je voortaan zelf aan de slag. De training wordt gegeven door Renée Broekmeulen, Tessa van Beest en Maria Punch, experts met jarenlange ervaring op het gebied van speeches schrijven, presentatie en stemgebruik.

 

Star rating

2 dagen van 9.30 tot 16.30
max. 6 deelnemers
€ 1600 (ex btw)

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

POPULAIR

Vaktraining 'De kunst en kunde van een goede speech'

14 maart - 21 maart 2024 (VOL)

11 juni - 18 juni 2024

 Ook beschikbaar als incompany training, met een speciale versie voor gemeentelijke speechschrijvers waarin we extra aandacht besteden aan nieuwjaarspeeches, lintjesspeeches en andere gelegenheidsspeeches.

Doelgroep: mensen die speeches voor een ander willen leren schrijven.

Speeches schrijven voor een ander is een vak. Een vak dat je leert door te kijken en te luisteren en vooral door het te doen. Daarom is deze Vaktraining een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Tijdens deze tweedaagse training leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager. En je leert hoe je als speechschrijver in een vaak complexe omgeving je rol moet pakken. Je rol als schrijver en als adviseur.

Iedere deelnemer krijgt het boek De Speechschrijver cadeau!

Star rating

2 dagen van 9.30 tot 16.30

max. 6 deelnemers

€ 1500 (ex btw)

Nieuwe training 2020

Masterclass: De rode draad

Datum: 9 april 2024 (nog twee plaatsen)

Doelgroep: speechschrijvers die zich verder willen bekwamen in het (hoorbaar) structuren van hun speeches.

Hoe geef je een speech een hoorbare rode draad? Dat doe je door te concretiseren of door stijlfiguren in te zetten. Concretiseringen die het abstracte concreet maken, stijlfiguren die het grijze een kleur geven; zo zet je de eerste en tweede en derde stap  op weg naar een hoorbare structuur. Zodat je luisteraars geboeid blijven luisteren. Renée Broekmeulen leert je in deze masterclass hoe je een rode draad kunt vinden en gebruiken.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

retorische stijlfiguren

Masterclass:

Presentatie-

coaching 

Datum:  7 maart 2024 (nog twee plaatsen)

Doelgroep: speechschrijvers die willen leren hoe ze hun sprekers kunnen coachen bij de presentatie van hun speech.

Een mooie speech schrijven, daar weten we wel raad mee. Maar een goed verhaal staat of valt met de manier waarop de tekst wordt uitgesproken. Steeds vaker krijgen speechschrijvers het verzoek om samen met de spreker te oefenen. Hoe pak je dat aan? Waar let je op, hoe geef je feedback en hoe help je jouw spreker aan vertrouwen op het podium? Dat leer je in deze masterclass van speechschrijver en presentatiecoach Tessa van Beest.

 

Star rating

1 dag van 9.30 tot 16.30
max. 6 deelnemers
€ 750,- (ex btw)

Nieuwe training 2020

NIEUW

Masterclass: Schrijven met humor

 

14 mei 2024 (nog één plaats over)

6 juni 2024

Doelgroep: speechschrijvers en sprekers die kennis willen maken met de mogelijkheden van humor, willen leren hoe ze meer kunnen laten gebeuren in de zaal, zonder af te doen aan de boodschap van hun verhaal.

Een grapje om het ijs te breken, een anekdote met een leuke clou om het saaie leuk te maken, het zure zoet en het abstracte concreet. Humor in een speech, pitch of presentatie wordt vaak gezien als bijvangst, maar dat is een onderschatting van de kracht van humor als overtuigingsmiddel. Humor is een manier om je publiek te raken en te betrekken, te inspireren en te activeren. In deze masterclass laat cabaretregisseur en docent Malinca Verwiel zien hoe dat werkt en hoe je dat kunt toepassen.

Star rating

1 dag van 9.30 tot 16.30
max. 6 deelnemers
€ 750 (ex btw)

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

De Speechschrijver: hét boek over het schrijven van een pakkende en passende speech.

 

Op 12 mei 2022 kwam mijn boek De Speechschrijver uit. Dat was een mooi moment. Het boek is een weerslag van 25 jaar ervaring als speechschrijver en trainer. Een leesboek en leerboek dat je leert hoe je een speech schrijft die inspireert, boeit en overtuigt. Of je nu voor jezelf schrijft of voor een ander. Het boek staat vol tips en voorbeelden, vooral uit het Nederlandse taalgebied én geeft een uniek kijkje achter de schermen van een bijzondere vak.

In maart 2023 was De Speechschrijver één van de vijf boeken op de shortlist voor Managementboek van het Jaar.