Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

Overzicht van het aanbod

Hieronder vindt u het aanbod van masterclasses, vaktrainingen en andere activiteiten van de Speechschrijversvakschool. De Speechschrijversvakschool is een CRKBO-geregistreerde instelling: de trainingen die niet door een externe trainer worden gegeven zijn daarom vrijgesteld van btw. 

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Speeches schrijven is een vak.... 

 

Op 27 juli stond er - onder andere in het Leidsch Dagblad - een interview met Renée Broekmeulen over het vak en de vakschool. Klik hier voor het interview.

Luister en kijk naar het verhaal van Renée Broekmeulen over speechschrijvers en authenticiteit,  tijdens de Speechbattle in De Balie (vanaf 42.50)

https://debalie.nl/debalie-tv/finale-speech-battle-2021/

Op 4 maart stond in de Volkskrant een interview met Renée Broekmeulen en Carola Schoor, geschreven door Ariejan Korteweg: over de Speechschrijversvakschool en over zes typen politici.

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/hoe-rutte-aan-het-wankelen-te-brengen-duw-hem-in-de-elitaire-hoek~bf403817d/

Star rating

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Vaktraining Speeches Schrijven

25 november en 2 december, live in Den Haag

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. In deze tweedaagse vaktraining leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor een ander. Voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager.

Star rating

2 dagen, live in Den Haag
max. 6 deelnemers
€ 1500 (vrij van btw)

retorische stijlfiguren

Intervisie: de speechschrijver als adviseur 

Datum: in overleg met deelnemers

Een speechschrijver is niet alleen een schrijver maar ook een adviseur die moet leren werken in een complexe omgeving, als linking pin tussen spreker en beleid. Hoe betrek je iedereen bij het proces zonder je greep op de tekst te verliezen? Maar ook: hoe ga je om met je spreker? Hoe krijg je alle input die nodig is om een passende speech te schrijven? Daar praten we over tijdens deze intervisie met vakgenoten, onder begeleiding van Remco Dolstra, die als directeur Communicatie bij Financiën en Buitenlandse Zaken veel ervaring opbouwde met het adviseren van bewindslieden en met de soms moeizame balans tussen communicatie en beleid. 

Star rating

2 bijeenkomsten van 2,5 uur, live in Den Haag
max. 6 deelnemers.

Inschrijven:  tot 15 november 2021
€ 150,-  (ex btw)

retorische stijlfiguren

 

Masterclass: hoe schrijf je een mooie, persoonlijke lintjesspeech?

Datum:  18 november 2021

Ieder jaar worden in Nederland tussen de 4500 en 5000 lintjes uitgereikt. Aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan. Die mensen moeten op passende wijze in het zonnetje worden gezet. Hoe je zo’n lintjesspeech zo mooi en persoonlijk mogelijk maakt leer je van Renée Broekmeulen. Deze masterclass is vooral bedoeld voor gemeentelijke speechschrijvers.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30, live in Den Haag
max. 6 deelnemers
€ 300,- (vrij van btw)