Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

Overzicht van het aanbod

Hieronder vindt u het aanbod van masterclasses, vaktrainingen en andere activiteiten van de Speechschrijversvakschool. De activiteiten zijn live of digitaal, afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.  

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

De Speechschrijver ligt in de boekhandel!

 

Na 25 jaar ervaring opdoen en een jaar schrijven en schaven is het zover: mijn boek De Speechschrijver is af en uit! Met dank aan uitgeverij Boom.

Hoe schrijf je een goede speech? Via de ‘acht taken van de speechschrijver’ lees je hoe je een speech schrijft die inspireert, boeit en overtuigt. Of je nu voor jezelf schrijft of voor een ander. Het boek staat vol tips en voorbeelden, vooral uit het Nederlandse taalgebied én geeft een uniek kijkje achter de schermen van een bijzondere kunst en kunde.

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Vaktraining Speeches Schrijven

1 en 8 november 2022  (VOL)

8 en 15 december 2022

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. In deze tweedaagse vaktraining leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor een ander. Voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager.

Iedere deelnemer krijgt het boek De Speechschrijver cadeau!

Star rating

2 dagen
max. 6 deelnemers
€ 1500 (vrij van btw)

retorische stijlfiguren

 

Intervisie: speechschrijvers en de begroting, de uitdagingen en valkuilen

 Datum:  18 oktober 2022

Steeds meer Haagse speechschrijvers hebben of krijgen een rol bij de begrotingsbehandelingen in de Tweede  Kamer.  Om een interessante kapstok te schrijven, om de antwoorden op Kamervragen te redigeren, maar soms dat alles en nog veel meer. Dat is een bijzonder complexe klus die flink wat uitdagingen - en mogelijke valkuilen -  oplevert.  Want het gaat niet alleen om schrijven en ordenen, maar ook om samenwerken. Met je bewindspersonen én met alle betrokken ambtenaren, vaak onder enorme tijdsdruk. Tijdens deze intervisie onder begeleiding van ervaringsdeskundige Ron Meerhof praten we over hoe het moet en hoe het kan. 

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 50,- (vrij van btw)

MC spreker en speech

Masterclass: Presentatiecoaching

Datum: 3 november 2022

Een mooie speech schrijven, daar weten we wel raad mee. Maar een goed verhaal staat of valt met de manier waarop de tekst wordt uitgesproken. Steeds vaker krijgen speechschrijvers het verzoek om samen met de spreker te oefenen. Hoe pak je dat aan? Waar let je op, hoe geef je feedback en hoe help je jouw spreker aan vertrouwen op het podium? Dat leer je in deze masterclass van speechschrijver en presentatiecoach Tessa van Beest.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

Masterclass: Een speech waar je op kunt dansen

Datum: 15 november 2022

Hoe geef je een speech een hoorbare rode draad? Dat doe je door te concretiseren of door stijlfiguren in te zetten. Concretiseringen die het abstracte concreet maken, stijlfiguren die het grijze een kleur geven; zo zet je de eerste en tweede en derde stap  op weg naar een hoorbare structuur. Zodat je luisteraars geboeid blijven luisteren. Renée Broekmeulen leert je in deze masterclass hoe je een speech schrijft waar je op kunt dansen....

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 300,- (vrij van btw)

retorische stijlfiguren

Masterclass: Presentatiecoaching voor gevorderden

Datum:  17 november 2022

Deze masterclass is voor mensen die de masterclass Presentatiecoaching al gedaan hebben. Tessa van Beest bouwt verder op die basis (herkennen en feedback) en leert de deelnemers hoe je je spreker verder op weg kunt helpen naar een gloedvolle, zelfverzekerde presentatie: hoe boor je een laag dieper? Wat doe je als een spreker hardnekkige gewoontes heeft die hij of zij niet zomaar afleert?

 Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers, hebben MC 'Presentatiecoaching' gevolgd
€ 300,- (ex btw)

retorische stijlfiguren

 

Masterclass: Kerstballen, oliebollen en een passende speech...

 

Datum: 6 december 2022

Op het eerste gezicht zijn kerst- en nieuwjaarspeeches niet zo anders dan andere speeches, met één duidelijk verschil, en dat hangt nauw samen met het moment: de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. De kerst- en nieuwjaarspeeches zijn er om die overgang te memoreren en te decoreren. Om oud en nieuw, verleden en toekomst, mensen en wensen met elkaar te verbinden.  Hoe je zo'n speech schrijft leer je van Renée Broekmeulen. Daarbij kijken we terug en vooruit: we leren van speeches van anderen die de afgelopen jaren zijn gehouden en we gaan aan de slag  met jouw speeches voor de feestdagen.

Star rating

1 dagdeel 13.30 - 16.30
max. 6 deelnemers.
€ 300,-  (vrij van btw)

Prinsjesrede: doe mee en schrijf een speech! 

Inleverdatum: 21 augustus 2022

De Prinsjesrede is een speechschrijfwedstrijd als onderdeel van het jaarlijkse Prinsjesfestival. De opdracht is ook dit jaar weer actueel en kun je vinden via: https://www.prinsjesfestival.nl/activiteit/prinsjesrede-5/

Doe mee en win een publicatie in De Groene Amsterdammer, 1000 euro en vooral de eer.

 

Star rating

Finale: 16 september 16.00-18.30