Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

Overzicht van het aanbod

Hieronder vindt u het aanbod van masterclasses, vaktrainingen en andere activiteiten van de Speechschrijversvakschool. De activiteiten zijn live of digitaal, afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.  

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

De Speechschrijver ligt in de boekhandel!

 

Na 25 jaar ervaring opdoen en een jaar schrijven en schaven is het zover: mijn boek De Speechschrijver is af en uit! Met dank aan uitgeverij Boom.

Hoe schrijf je een goede speech? Via de ‘acht taken van de speechschrijver’ lees je hoe je een speech schrijft die inspireert, boeit en overtuigt. Of je nu voor jezelf schrijft of voor een ander. Het boek staat vol tips en voorbeelden, vooral uit het Nederlandse taalgebied én geeft een uniek kijkje achter de schermen van een bijzondere kunst en kunde.

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Vaktraining Speeches Schrijven

14 en 21 april 2022 (VOL)

21 en 28 juni 2022

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. In deze tweedaagse vaktraining leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor een ander. Voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager.

Star rating

2 dagen
max. 6 deelnemers
€ 1500 (vrij van btw)

MC spreker en speech

Masterclass: 'Een speech waar je op kunt dansen'

Datum: 14 juni 2022

Hoe maak je een speech beeldend en klankvol mét een hoorbare rode draad? Dat doe je door stijlfiguren in te zetten. Stijlfiguren die het abstracte concreet maken, die het grijze een kleur geven en die de eerste en tweede en derde stap zijn op weg naar een hoorbare structuur. Zodat je luisteraars geboeid blijven luisteren. Renée Broekmeulen leert je in deze masterclass hoe je een speech schrijft waar je op kunt dansen....

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 300,- (vrij van btw)

Masterclass: 'Drogredenen herkennen en weerleggen'

Datum: p.m.

Wat is het verschil tussen een logisch argument en een drogreden? Wat zijn jij-bakken, hellende vlakken, valse vergelijkingen of whataboutismen? Mogen we drogredenen gebruiken in speeches? Hoe reageer je op de drogredenen van een ander? In deze Masterclass leer je van Paula Steenwinkel, auteur van het boek ‘Drogredenen’  hoe je deze betoogtrucs kunt herkennen en weerleggen.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 12 deelnemers
€ 300,- (vrij van btw) en het boek 'Drogredenen' cadeau

MC spreker en speech

Masterclass: 'Presentatiecoaching'

Datum: 31 mei 2022

Een mooie speech schrijven, daar weten we wel raad mee. Maar een goed verhaal staat of valt met de manier waarop de tekst wordt uitgesproken. Steeds vaker krijgen speechschrijvers het verzoek om samen met de spreker te oefenen. Hoe pak je dat aan? Waar let je op, hoe geef je feedback en hoe help je jouw spreker aan vertrouwen op het podium? Dat leer je in deze masterclass van speechschrijver en presentatiecoach Tessa van Beest.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 6 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

retorische stijlfiguren

Masterclass: 'Storytelling, de kracht van een verhaal'

Datum:  2 juni 2022

We weten dat het werkt: een verhaal vertellen om je boodschap kracht bij te zetten, om het abstracte concreet te maken, om je luisteraars te boeien en te inspireren. Maar hoe doe je dat? Hoe vind je zo’n verhaal en hoe geef je het vorm? Dat leer je in deze Masterclass van storyteller Hans Dekker.

Star rating

1 dagdeel 13.30-16.30
max. 12 deelnemers
€ 300,- (ex btw)