Aanbod

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer.

Overzicht van het aanbod

Hieronder vindt u het aanbod van masterclasses, vaktrainingen en andere activiteiten van de Speechschrijversvakschool. Alle activiteiten zijn digitaal totdat de coronarestricties zijn opgeheven.

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Speechbattle: de finalisten zijn bekend! 

Datum:  7 maart 2021

De drie finalisten voor de speechbattle zijn Lodewijk Van Wendel de Joode, Charles Derre en Natalie Holwerda-Mieras. Op  7 maart draagt actrice Dorothy Blokland hun speeches voor vanuit De Balie. Alles is te volgen via een livestream. Je kunt je aanmelden via de website van De Buren: https://deburen.eu/programma/5200/speech-battle-is-internationale-vrouwendag-nog-nodig

Star rating

7 maart, 20.00 - 22.00 uur

Speeches met impact open training en incompany training Speech Schrijversvakschool

Vaktraining Speeches Schrijven 

Datum: 22, 23 en 29, 30 maart 2021 (VOL) en 28,29 juni, 5,6 juli 2021

Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. In deze tweedaagse vaktraining leer je van ervaren speechschrijver en trainer Renée Broekmeulen hoe je een boeiende en overtuigende speech schrijft voor een ander. Voor je minister of staatssecretaris, je burgemeester of wethouder, je CdK of gedeputeerde, je CEO of manager. 

Star rating

4 dagdelen (digitaal)
max 6 deelnemers
€ 1500 (ex btw)

Structuur

Masterclass: 'Hoe hou je je luisteraars bij de les?'             

Datum: 18 maart  of 20 april 2021

Luisteraars zijn geen lezers: ze kunnen niet terugbladeren. Daarom is een heldere, hoorbare structuur, een goed te volgen rode draad essentieel om luisteraars bij de les te houden. In deze interactieve Masterclass leer je van ervaren speechschrijver Renée Broekmeulen hoe je dat op allerlei verschillende manieren kunt doen. In theorie en praktijk, met (ook) je eigen speeches als lesmateriaal. 

Star rating

1 dagdeel (digitaal), 13.30-16.30
max 5 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

 

MC spreker en speech

Masterclass: 'Van probleemoplosser tot redder: welke speech past bij welke spreker?'

Datum: 11 maart 2021

Iedere speech die je als speechschrijver schrijft moet passen bij je spreker: bij zijn of haar persoonlijkheid, stijl en taal. Hoe zorg je dat jouw speech bij jouw spreker past? Carola Schoor ontdekte tijdens haar promotieonderzoek dat er ruwweg zes typen sprekers zijn. In deze masterclass leer je hoe je die types kunt onderscheiden en hoe je voor ieder type een passende speech kunt schrijven. 

Star rating

1 dagdeel (digitaal), 13.30-16.30
max 10 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

retorische stijlfiguren

Masterclass: 'Hoe gebruik je retorische stijlfiguren om je speech aantrekkelijk en krachtig te maken?'

Datum: 8 april of 18 mei 2021

Een speech is niet alleen informatieoverdracht maar juist - vooral - een manier om je luisteraars te inspireren en te enthousiasmeren. daarom is het belangrijk dat een speech ook leuk is om naar te luisteren. In deze interactieve Masterclass leer je van ervaren speechschrijver Renée Broekmeulen hoe je retorische stijlfiguren kunt gebruiken om je speech boeiend, overtuigend en memorabel te maken. Met (ook) je eigen speeches als lesmateriaal

Star rating

1 dagdeel (digitaal), 13.30-16.30
max 5 deelnemers
€ 300,- (ex btw)

Van probleemoplosser tot redder: welke speech past bij welke spreker

Masterclass: 'Hoe maak je je spreker nóg overtuigender?'

Datum: 15 april of 3 juni 2021

Wat zijn de kenmerken van een overtuigende spreker? Wat doen zij (anders) om hun publiek te raken, te inspireren, voor zich te winnen? Overtuigdeskundige Pacelle van Goethem leert je de fijne kneepjes van het schrijven van overtuigende speeches, tussen-de-regels-door beïnvloeden, en hoe je je spreker daarbij kunt begeleiden.                    

Star rating

1 dagdeel (digitaal), 13.30-16.30
max 10 deelnemers
€ 300,- (ex btw)